Onderhoud en reiniging kunststof kozijnen Weru

Wanneer u besluit kunststof ramen en deuren in uw woning te plaatsen, kiest u voor een kwaliteit waar u tientallen jaren zorgeloos op kunt vertrouwen. Het voordeel van kunststof kozijnen is dat je nooit meer hoeft te schilderen en het onderhoud minimaal is. Toch is het belangrijk dat u wel aandacht aan uw kunststof besteedt.

Nuttige tips voor reiniging en onderhoud

Reinigen kunststof profielen
  • Normale verontreiniging kunt u simpelweg afspoelen met water waaraan u een huishoudreinigingsmiddel heeft toegevoegd. Probeer het vuil nooit droog te verwijderen omdat krassen kunnen ontstaan aan het oppervlak. Bovendien laadt het kunststof zich hierdoor op met statische elektriciteit en trekt juist daardoor extra vuil aan.
  • Tegen hardnekkige verontreinigingen levert Kugeko u een speciaal reinigingsmiddel.
  • Gebruik nooit schurende of chemische reinigingsmiddelen en ook geen oplosmiddelen als aceton, thinner, etc.

De afdichtingsprofielen van hoogwaardig EPDM-rubber kunt u op dezelfde manier als de kunststof profielen reinigen. Let er wel op dat de afdichtingsprofielen daarbij niet worden verschoven.

Zorg ervoor dat de afdichtingen soepel blijven, ’s zomers niet vastplakken en ’s winters niet aan het profiel vastvriezen. Wij adviseren u de dichtingen twee maal per jaar te reinigen en te behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voor aluminium profielen geldt geen schurende reinigingsmiddelen gebruiken aangezien deze krassen veroorzaken.

Om uw kunststof ramen en deuren blijvend goed te laten functioneren adviseren wij u één à twee maal per jaar de beweeglijke beslagdelen in het kozijn, raam of deur te controleren en te behandelen met bijvoorbeeld teflonspray of speciaal bij Kugeko hiervoor verkrijgbare olie. Hierdoor blijven de beweeglijke delen hun glij-eigenschappen behouden en wrijven de metalen niet tegen elkaar waardoor slijt en vastvreten voorkomen wordt. Daarnaast de olie extra corrosiebescherming.

Let op: profielcilinders mogen nooit met olie worden gesmeerd. Hiervoor zijn speciale middelen in de handel. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Edelstaal is een sterk, vormvast en bijna onverwoestbaar materiaal. Toch is het niet uitgesloten dat zich, van buitenaf, zogenaamde vliegroest aan het staaloppervlak gaat hechten. Mogelijke oorzaken hiervan zijn luchtvervuiling, zilte lucht, zuren (contact met handen) en beschadigingen (krassen). Vliegroest wordt daarom niet als reclamatie geaccepteerd.

Bij Kugeko kunt u een onderhoudsdoekje verkrijgen voor het reinigen en onderhouden van edelstaal met anti-vingerafdrukeffect. Tevens biedt het bescherming door een natuurlijke, milieuvriendelijke filmlaag. De gereinigde oppervlakte wordt door de beschermende filmlaag iets donkerder van kleur. U dient daarom het gehele product te reinigen. De bescherming werkt enkele weken waarna u het met een in de vakhandel verkrijgbare edestaalreiniger kunt bijhouden. U kunt ook een nieuw onderhoudsdoekje gebruiken.

De frequentie van het reinigen is naar uw eigen inzicht en afhankelijk van de mate van vervuiling.

Secur is een intelligent alarmsysteem. In de Castello Secur-ramen wordt onder de greep fabrieksmatig een elektronische voorziening ingebouwd, die het raam automatisch bewaakt zonder dat u iets hoeft te programmeren of een PIN-code moet ingeven. Uw Secur-raam is dus direct vanaf het moment van inbouwen actief.

Hoe werkt Secur?
De alarmeenheid controleert de positie van de raamgreep en de stand van het draaideel. Wordt bij een afgesloten raam met de greep naar onder getracht in te breken, dan zal het alarm direct worden geactiveerd. De zeer luide sirene (circa 85 dB) die in de unit is ingebouwd, zal dan minimaal twee minuten afgaan. Wordt het raam binnen deze tijd weer correct afgesloten dan zal het alarm hierna stoppen. Zo niet dan zal het alarm nog acht minuten klinken.

Stroomvoorziening
De alarmeenheid wordt door een batterij van de benodigde stroom voorzien. Hierdoor functioneert WERU Secur ook gewoon bij een stroomstoring. De levensduur van deze batterij is minimaal drie jaar. Ongeveer vier weken voordat de stroomvoorziening geheel ontladen is, wordt de bewoner door middel van een optisch signaal gewaarschuwd.

Opening- en afsluitindicaties
Twee LED’s geven aan of het raam afgesloten is en of het alarm actief is. U weet daarom altijd zeker, of uw raam veilig is vergrendeld.

Uw Secur-module geeft een signaal dat de batterij leeg raakt? Hier vindt u de handleiding om deze te wisselen.

Bij het demonteren en monteren van de Secur-module is het belangrijk dat de juiste volgorde en instellingen in acht worden genomen. Hier vindt u de juiste beschrijving.

Kugeko levert een speciaal reinigingsset voor uw kunststof profielen dat bestaat uit een reiniger voor kozijnen/profielen, olie voor de beslagen en een middel voor het behandelen van de afdichtingen.

Het reinigingsset is verkrijgbaar bij onze showroom aan het Mackayplein nummer 15 te Maassluis.