Maatschappelijke betrokkenheid

Kugeko vindt het belangrijk op verschillende manieren bij te dragen aan een betere samenleving, dichtbij en ver weg. Kugeko hecht veel waarde aan persoonlijke betrokkenheid. Dit uit zich in persoonlijke aandacht voor onze collega’s, opdrachtgevers en partners.

Partnerkeuze

Kugeko selecteert haar leveranciers met zorg en vindt het belangrijk dat zij milieubewust en kwaliteitsgericht zijn.

Maatschappelijke betrokkenheid Kugeko

Zo heeft het Duitse bedrijf Weru, onze leverancier van kunststof kozijnen en deuren onderzoek en ontwikkeling altijd de grootste prioriteit gegeven. De isolatiewaarde van de producten van Weru zijn vergelijkbaar met die van massief metselwerk en voldoen aan de EnEV-standaard (Energieeinsparverordnung).

Echter, niet alleen met de producten van Weru draagt Weru bij aan de bescherming van het milieu, ook in de fabrieken richten zij zich op duurzaamheid en neemt men de verantwoordelijkheid voor het milieu. Zo zijn bijvoorbeeld de afvalstromen binnen het productieproces geoptimaliseerd. Dat wil zeggen dat al tijdens de ontwerpfase wordt berekend hoe de hoeveelheid afval zoveel mogelijk beperkt kan worden. Het afval dat er nog is, wordt versnipperd en hergebruikt.

De bedrijfsstructuur van Solarlux, onze leverancier van tuinkamers, vouwwanden en serres, is gericht op een continue focus op vooruitgang, kwaliteit en groei en beschikt over verschillende keurmerken/certificeringen zoals:

  • PEFC-keurmerk (wereldwijd keurmerk voor duurzaam bosbeheer)
  • FSC-certificering
  • ISO 9001.

Onze zonweringsleverancier Markilux heeft al vroeg geïnvesteerd in een milieuvriendelijk productieproces. In 1988 ontving de productielocatie al de ASU-prijs voor milieubewust management. Tijdens het productieproces wordt de vervuiling door afvalwater en uitstoot tot een minimum beperkt. Dit leidt tot productgerelateerde milieubescherming die is gebaseerd op milieuvriendelijke en hoofdzakelijk recyclebare producten. Daarnaast worden maatregelen ondersteund ter bescherming van het milieu, zoals geluidsvermindering en het recyclen van restmateriaal en betrekken zij hun werknemers bij het concept.

Verano, onze leverancier van terraszonweringen en –overkappingen, staat voor een vitale, winstgevende en duurzame productieketen waarbij grondstoffen optimaal benut worden.

Verosol is onze leverancier van binnenzonwering.  Verosol vindt het belangrijk dat de producten die zij produceren, het milieu zo weinig mogelijk belasten. De producten van Verosol zijn recyclebaar. Daarnaast letten zij er voortdurend op dat de gebruikte grondstoffen milieuvriendelijk geproduceerd worden. Hun doelstellingen zijn helder: ze besparen energie waar mogelijk, beperken het watergebruik en proberen zo weinig mogelijk afval en verontreiniging te veroorzaken.

Sponsoring

Sponsoring MSV '71
Sponsoring MSV ’71

Lokaal
Kugeko levert graag een bijdrage aan initiatieven die de samenleving ten goede komen. Op lokaal niveau ondersteunen wij bijvoorbeeld plaatselijke sportverenigingen zoals VDL, Excelsior Maassluis, MSV’71 en Sparta. Maar ook andere lokale, maatschappelijke initiatieven hebben inmiddels kunnen rekenen op onze steun.

Ver weg
Verder heeft Kugeko ervoor gekozen om de Vlaardingse StartUp4kids Foundation te steunen. Deze organisatie biedt sociaal achtergestelde kinderen in Ethiopië, Peru, Oeganda, Nepal, Guatemala en Nederland een aanvullend onderwijsprogramma waarbij de kinderen zich ontwikkelen op financieel, persoonlijk en sociaal vlak. Kugeko bouwt graag mee aan de toekomst van vele kinderen.